Oogst

Granen en graszaad

Voor de oogst van granen en graszaad zetten we vier Claas combines in. Deze zijn voorzien van twee voorzetstukken: één speciaal voor graszaad en één met een standaardbak voor graan. Het laatstgenoemde voorzetstuk is speciaal geschikt voor koolzaad en voorzien van een verlengmes en zaaimessen.

Hakselen

Indien gewenst kan hooi of stro direct gehakseld worden. Dit zien we echter niet graag. We staan bekend om ons grote aandeel in de aankoop van hooi en stro in de Hoekse Waard en omstreken. Met vier New-Holland grootpakpersen en twee Welger kleine balenpersen is onze capaciteit dan ook heel groot. De balenmaat is naar keuze 1,20 x 0,90 meter of 1,20 x 0,70 meter. Onze persen zijn voorzien van snijdinrichting. In overleg met onze chauffeurs kunt u bepalen hoe kort u uw gewas gesneden wilt hebben.

Aardappels en suikerbieten

Voor de aardappeloogst kan Loonbedrijf Kats u het volledige pakket aanbieden van loofklappen, rooien, transport en inschuren. De vroege aardappels kunnen worden loofgeklapt in combinatie met een Reglone bespuiting. Het rooien gebeurt met twee getrokken Grimme rooiers, de rooiers die zich al vele jaren hebben bewezen als de rooiers met de minste rooibeschadiging. De suikerbieten worden gerooid met een Vervaet bietenrooier die is voorzien van axiaal rollen.