Grasvoederwinning

Zaaien, maaien, schudden en harken

Loonbedrijf Kats beheerst het volledige traject van inzaaien tot oogsten. Tijdens het maaien maken we gebruik van een maaicombinatie voor- en achterop de trekker. Het schudden gebeurt met een Claas schudder. Deze heeft een werkbreedte van 6,80 meter en sluit goed aan op onze maaicombinatie. Vervolgens maken we gebruik van een dubbele Claas hark van 8,80 meter met middenafleg, zodat de pers eenvoudig het gewas kan oprapen.

Persen

Voor het persen maken we gebruik van vier New-Holland grootpak persen. De balenmaten zijn 1,20 x 0,70 meter, 1,20 x 0,90 meter en 0,80 x 0,70 meter. De pers met de eerstgenoemde balenmaat is uitgerust met een tandemset en gestuurde as, zodat de grasmat behouden blijft.

De voordelen van vierkante balen

  • makkelijk stapelen en transporteren
  • eenvoudig voederen in de stal
  • gelijkmatige, hoge persdichtheid
  • beste snijdkwaliteit

Wikkelen en laden

Het efficiënt wikkelen van de balen gebeurt met twee Kverneland/Taarup wikkelaars. Deze hebben een laag gewicht. Het laden gebeurt met een Claas verreiker of een Ahlmann shovel. Voor transport op korte en lange afstand hebben we aanhangers klaar staan. Deze kunt u ook gebruiken in combinatie met uw eigen trekker.